Десетогодишњи дјечак Јасир Хасеин преминуо је од посљедица повреда задобијених након пада у школском игралишту у енглеском граду Бирмингему.

Несрећа се догодила у четвртак прошле недјеље у Основној школи Лиг у Вашвуд Хиту.

Дјечак је пао и ударио главом о бетон. Запослени у школи су одмах позвали хитну помоћ која је прегледала дјечака, након чега је послат на кућно лијечење. Према ријечима портпарола хитне помоћи у Западном Мидлендсу, љекари су дали јасна упутства родитељима како да прате његово стање и нагласили да одмах позову љекаре уколико дође до погоршања његовог здравственог стања.

Дјечаку је код куће позлило због чега је превезен у болницу. Преминуо је до задобијених повреда само пет дана касније, преноси Блиц.

Портпарол полиције у Западном Мидлендсу потврдио да је дјечак задобио тешку повреду главе након пада у школи због чега је полиција почела истрагу.

– Настављамо да сарађујемо са школом како бисмо устврдили под којим оклоностима је дошло до трагичне смрти – рекао је портпарол.

Марљив, одлучан, успјешан…

Стефани Принс, директорка школе коју је малишан похађао рекла је да је Јасир имао “праву жеђ за учењем”.

– Сви смо неизмјерно тужни зато што се нама драги ученик преминуо након трагичне несреће. Јасир је био самоувјерен, марљив, одлучан и успјешан. Имао је праву жеђ за учењем и волио је да се игра са својим другарима. Већ нам ужасно недостаје. Саосјећамо се са Јасировом породицом и пријатељима и трудимо се да ђацима помогнемо да преброде овај тежак губитак – рекла је Принс.

“Био си ми пријатељ од првог дана”

Другари из разреда и њихови родитељи оставили су цвијеће и поруке у школи у коју је десетогодишњак ишао.

– Био си ми пријатељ од првог дана школе, али сада си нас напустио – једна је од порука.