Општина Соколац покренула је Вибер заједницу као још једну платформу за комуникацију са грађанима.

У заједници, која је и информативног карактера, грађани такође могу пријавити све проблеме и кварове на подручју општине, као што су прекиди у испоруци електричне енергије у снабдијевању топлотном енергијом, кварови на водоводној и канализационој мрежи, затим кварови на јавној расвјети, проблеми проходности на путевима у и зимском периоду (уз обавезну фотографију), проблеми са дивљим депонијама смећа (уз обавезну фотографију) као и проблеми са животињама без старања.

Сваки грађанин ће по пријављивању проблема, у приватној поруци добити повратну информацију од ,,Инфо пулта” да је проблем евидентиран, да ли је и када прослијеђен на рјешавање надлежној служби или предузећу као и поруку о томе да ли је проблем ријешен.

Овај начин комуникације олакшава грађанима приступ општинској администрацији без одласка у зграду општине Соколац, а све у интересу бржег и лакшег рјешавања поменутих проблема. Бројеви телефона свих чланова заједнице су заштићени.

До сада у Републици Српској сличну заједницу има још само Бања Лука која је преко вибера омогућила претрагу информација и докумената Градске управе.

Соколац планира да по узору на градове у окружењу те пратећи Бању Луку буде прва локална заједница која ће користећи Вибер платформу олакшати комуникацију и живот грађана, тежећи што већем степену е-управе.

Вибер заједници можете приступити ОВДЈЕ.