У свим основним и средњим школама у Републици Српској од сутра ће бити настављена настава, осим у онима које су затражиле одобрење за наставу на даљину, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

У складу са захтјевима усљед неповољних епидемиолошких околности, настава на даљину биће настављена у Католичком школском центру у Бањалуци, Основној школи „Горња Слатина“ у Шамцу, те у свим основним и средњим школама са подручја града Требиња.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да су све школе, које су прошле седмице организовале наставу на даљину, то завршиле са успјехом, те да је у петак, 20. новембра, завршена и дезинфекција просторија у школама чије су просторије коршитене као бирачка мјеста на протеклим локалним изборима.

„У седмици послије одржаних локалних избора све школе су успјешно организовале наставу на даљину користећи доступна средства за електронску коминикацију и уз емитоване школске часове на програму Радио-телевизије Републике Српске“, рекла је Тривићева.

Она је потврдила да је прошле седмице Републичка управа цивилне заштите извршила дезинфекцију у свим школама, Дому ученика у Добоју, те установама културе чије су просторије кориштене као бирачка мјеста, а у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

Из Министарства су подсјетили да је васпитно-образовни рад у основним и средњим школама у Републици Српској организован у складу са Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона, као и препорукама за организацију наставног процеса, препорукама за запослено особље и препорукама за ученике које је донио Институт за јавно здравство Српске у сарадњи са Министарством просвјете и културе Српске.