У интерактивну “Вајбер” заједницу, коју је општина Соколац покренула као једну од платформи за комуникацију са становништвом, у протекла два дана пријављено је 400 корисника, и већ ријешено 15 од поднесених 27 захтјева, рекао је Срни координатор овог пројекта Драган Реновица.

Он је нагласио да се највећи број захтјева који су пријављени путем Инфо-пулта, односио на кварове на јавној расвјети у градском насељу.

Реновица је нагласио да је већ у прва два дана број поднесених захтјева оправдао покретење овог вида комуникације становништва са локалном управом, која путем “Вајбер” заједнице ,,Инфи пулт” информише подносиоца захтјева шта је урађено након пријаве квара.

Он је рекао да се преко “Вајбер” заједнице могу пријавити проблеми у области инфраструктуре, као што су кварови на електро, топловодној, водоводној и канализационој мрежи, јавној расвјети, појави дивљих депонија, појави домаћих животиња на јавним мјестима без надзора власника, као и проходности путева у зимском периоду.

Реновица је додао да уз пријаву проблема, Инфо-пулту треба доставити и фотографије, које служе као доказ.

“Задатак Инфо-пулта је да обавијести надлежне службе локалне управе или предузећа, након чега одговарајуће екипе излазе на терен ради рјешавања проблема у најкраћем року“, навео је Реновица.

Према његовим ријечима, општина Соколац је прва локална заједница у Српској послије града Бањалука, која је покренула “Вајбер” заједницу 21. новембра и већ има око 400 чланова.

Реновица тврди да је Инфо-пулт први дио пројекта покретања “Вајбер” заједнице општине Соколац, да ће други услиједити до краја године, а односиће се на податке које ће становници општине моћи да добију из административне службе општине, чиме ће бити смањен одлазак грађана у зграду општине, што је повољно и због пандемије вируса корона.

Инфо-пулт ће, како каже, сваких мјесец дана подносити извјештај начелнику општине Соколац о примљеним захтјевима и отклоњеним проблемима у области функционисања инфраструктуре у локалној заједници.

Реновица је рекао да овај начин комуникације олакшава грађанима приступ општинској администрацији без одласка у зграду локалне управе, да се на тај начин брже рјешавају проблеми и тежи што већем степену е-управе.

Он је нагласио да су бројеви телефона свих чланова “Вајбер” заједнице заштићени.

Вибер заједници можете приступити ОВДЈЕ.