Централна изборна комисија БиХ наредила је поновно бројање гласачких листића и утврђивање резултата локалних избора са редовних бирачких мјеста у Градачцу, Санском Мосту, Новом Травнику, Илијашу, Источном Дрвару, Вукосављу и Горњем Вакуфу.

Ова одлука донесена је на основу извјештаја Главног контролора за обраду, унос и потврду резултата гласања за локалне изборе о утврђеним неправилностима приликом обједињавања изборних резултата.

Бројање гласачких листича биће обављено у основној изборној јединици Градачац на бирачким мјестима 025А002 и 025А005Б по политичким субјектима и кандидатима за Градско вијеће Градачац, те у основној изборној јединици Сански Мост на бирачком мјесту 032А022Б по политичким субјектима и кандидатима за Општинско вијеће те општине.

Гласови ће поново бити пребројани у основној изборној јединици Нови Травник на бирачком мјесту 111А003 по политичким субјектима и кандидатима за Општинско вијеће Нови Травник, као и у основној изборној јединици Илијаш на бирачком мјесту 118А015 по политичким субјектима и кандидатима за Општинско вијеће Илијаша.

У основној изборној јединици Источни Дрвар поновно пројање биће обављено на бирачком мјесту 058Б001 по политичким субјектима и кандидатима за Скупштину општине Источни Дрвар, затим у основној изборној јединици Вукосавље на бирачком мјесту 018Б000 – лично и основној изборној јединици Горњи Вакуф – Ускопље на бирачком мјесту 110А000 – лично.

Ове активности биће спроведене у 15.00 часова у Главном центру за бројање у дворани Зетра у Сарајеву.

Акредитовани посматрачи за наведена бирачка мјеста политичких субјеката који се појављују на гласачком листићу за који се врши бројање и утврђивање резултата избора могу бити присутни у току бројања, као и акредитовани посматрачи за Главни центар за бројање, о чему ће бити обавјештени.

Из ЦИК-а подсјећају да ће сутра бити одржани поновљени избори на редовном бирачком мјесту 007Б040 у изборној јединици Нови Град за начелника и Скупштину општине Нови Град.