На данашњи дан 1975. године са радом је почео „Радио Романија“, 39. по реду радио станица у Босни и Херцеговини. У том периоду, свакодневним информацијама, покривао је подручја општина Соколац, Хан Пијесак и Рогатица на фреквенцијама 88,3 и 102,3 мегахерца, а програм се емитовао и путем средњег таласа, па је био слушан и у другим републикама бивше СФРЈ. Убрзо, након њеног гашења, 2002. године, отворен је радио „Соколац“, а од 2009. ЈП „Инфо центар“. Овај подмлађени колектив данас запошљава десет радника.

Директорица предузећа Зорица Мирјанић рекла је да локална медијска кућа обухвата лепезу широких дјелатности.

-Свакодневно емитујемо програм Инфо радија од 9 до 15 часова на фреквенцији Радија Републике Српске 99,9 мгхз, која земаљским сигналом покрива подручје општине Соколац, а путем интернета чује се у свим крајевима свијета. Људи који живе на свим континентима, а воде поријекло са ових подручја, наши су вјерни слушаоци јер доносимо најновије информације о збивањима и ауторске емисије те представљамо спону која их нераскидиво веже за родни крај. Соколачке новине биљеже сва пажње вриједна дешавања, а видео записи и репортаже у нашој продукцији дају изузетан допринос у развоју и промоцији општине Соколац – казала је директорица Мирјанић и подсјетила да је 2019. године обиљежен још један јубилеј.

– Прошле године навршило се 25 година и 250 издања Соколачких новина. Ратне 1994. године први пут је штампан „Билтен општине Соколац“, који је већ од четвртог издања прерастао у Соколачке информативне новине (СИН). Од 2009. године мијења назив у Соколачке новине. Развојни пут и борба за опстанак били су тешки. Мијењао се формат, квалитет садржаја и папира, да би потпуним редизајнирањем 2017. године постале модерне новине, којих се не би постидјеле ни много веће локалне заједнице. Данас се штампају у пуном колору на 36 – 40 страница. Соколачке новине су својеврсни хроничар, којим вријеме данашњег брзог темпа живота чувамо од заборава – истиче она.

Вијест коју забиљеже новинари „Инфо центра“ емитује се у радио програму, пише за новине, портал, а често се припремају и видео записи. Садржај сваке информације прилагођава се медију путем којег ће бити пласирана.

-Овакав вид рада изискује добру организацију и предан рад запослених. Новинарка која на терену прати одређени догађај, уколико је сниман и видео, по повратку у редакцију прво припрема кошуљицу за видео прилог и са сниматељем, који је и монтажер, уређује материјал. Готов прилог пласира се на ју тјуб и портал општине, а често пошаље другим ТВ кућама са којима имамо добру сарадњу. Затим се монтира и прирема тонски прилоиг за наш и Радио Републике Српске. Напише се текст за портал и сажето прилагођава информација за Соколачке новине, јер нас простор у књижном блоку ограничава бројем карактера. Радимо ослобођени сујете, помажемо једни другима без оптерећења чији је потпис на крају – додала је директорица предузећа Зорица Мирјанић.

Епидемиолошка ситуација зауставила је остварење неких планова, како код грађана и привредних субјеката, тако и у локалном медију.

-То нас не спречава да их тако одгођене остваримо у неком наредном периоду. Ове године обновили смо техничке уређаје у режијском простору, замијенили миксету стару више од двије деценије и тиме обезбиједили боље услове за рад и припрему радијског програма. У складу са могућностима идемо напријед држећи корак са технолошким развојем и модернизацијом. Без лажне скромности, могу рећи да сасвим заслужено стојимо на темељима дуге традиције, раме уз раме са много већим и технички опремљенијим медијским кућама, како и доликује ономе ко баштини традицију најстарије информативне куће у овом дијелу Српске – закључила је директорица Мирјанић.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.