Америчка Амбасада у БиХ уручиће у четвртак, 10. децембра, вриједну донацију заштитне опреме Дому здравља Пале потребну у борби против пандемије вируса корона, изјавио је Срни директор ове здравствене установе Иван Шарац.

Шарац је навео да су замјеник америчког амбасадора и командант НАТО штаба изразили жељу да донирају заштитну опрему, као и све потребно за садашње проблеме.

– Ријеч је о садржајној пошиљци која обухвата заштитну опрему, рукавице, маске, визире, заштитна одјела, натикаче, огртаче, капе и све што сљедује ковид одјељење. Захвални смо америчкој Амбасади у БиХ, предсједнику и влади што су били широког срца и нашли прави тренутак када нам је потребна помоћ- истакао је Шарац.

Према његовим ријечима, тренутно је на подручју Пала активно 27 случајева, данас није било нових случајева заразе, док ће сутра имати већи број опорављених лица.

– То су све добри показатељи, али ипак није разлог да се опустимо јер и даље треба спроводити превентивне мјере и водити рачуна да сви будемо на истом задатку и смиримо ситуацију- поручио је Шарац.

Донација заштитне опреме биће уручена у 12.00 часова.