Радови на постављању топлотне фасаде на објекту соколачког вртића су завршени и преостао је само мањи дио унутрашњих, чиме су створени далеко бољи услови за боравак малишана у овој установи, речено је Срни у овој установи за предшколско васпитање и образовање.

Директор вртића Биљана Косорић изразила је увјерење да пројекат „Енергетске ефикасности“ значи пуно у мјестима са планинским условима, јер између осталог смањује трошкове за гријање, који су до сада били значајна ставка.

Косорићева је истакла да су у оквиру овог пројекта на објекту соколачког вртића постављени нова фасада и вањска столарија, улазна врата, те обрађен дио око прозора.

Он је изразила задовољство што је ова установа почела да ради почетком ове седмице, након дуже паузе, узроковане вирусом корона, а потом и због реновирања простора.

Прву наредба о обустављању рада ове установе донио је Општински штаб за ванредне ситуације 22. октобра због епидемиолошке ситуације.

– Стечени су бољи услови, све је очишћено и дезинфиковано и у вртић се у првих неколико дана вратило око 120 малишана, у шест васпитно-образовних група, од 137 уписане дјеце – рекла је Косорићева.

Она је додала да се у вртићу ради према мјерама прописаним од Института за јавно здравље Српске и ресорних министарстава у Влади Српске.

Према њеним ријечима, родитељи не улазе у просторије вртића и дјеца су распоређена у групе које се не спајају.

У овој установи, како каже она, припремају се за никољданске свечаности и обиљежавање крсне славе овог вртића – Светог Николе, што ће бити организовано у складу са епидемиолошком ситуацијом у заједници.

Радови на утопљавању објекта Установе за предшколско васпитање и образовање на Сокоцу почели су почетком новембра, у оквиру пројекта „Енергетке ефикасности“ вриједности око 500.000 КМ.

У спровођење овог пројекта укључени су УНДП, Свјетска банка, Министарство просторног уређења, грађевинарства и екологије Српске и локална управа на Сокоцу, која је припремила потребну документацију.