У акцију за прикупљање помоћи за лијечење малишана Оливера Пол Гајодију из Суботице, коју у Републици Српској води Хуманитарни базар Српске, укључили су се и млади из Рогатице који су 13. децембра организовали хуманитарни базар у свом граду.

– Они су јуче продајући слаткише, сокиће, дјечије играчке, накит израђен у дјечијим „радионицама“, па и по који одјевни предмет и друге ситне артикле прикупљене од донатора углавном обичних грађана Рогатице и добровољних новчаних прилога, на базару који је одржан на платоу испред градског биоскопа, кога је посјетило више десетина, па и стотина, опет обичних грађана, прикупили преко 3000 КМ рачунајући и 15 евра колико је „пало“ на базару– казао је Дејан Недић, један од организатора базара.

Поред тога, у угоститељском објекту „Стефани“ породице Бојовић током цијелог дана и вечери до затварања због епидемије вируса „ковид 19“, пазар од свих попијених кафа по цијени од једне КМ ишао је у корист помоћи малом Оливеру.

Недић је казао да је на овај начин прикупљено још 212 КМ и оне ће отићи на збирни рачун за лијечење Оливера уз жељу да му буду од користи при лијечењу како би и он доживио срећније дјетињство и одрастање.

Непродати артикли прикупљени на базару, нагласио је Недић, биће подијељени дјеци из социјално угрожених породица уз предстојеће новогодишње и божићне празнике.