Снимци су данас предочени судском вијећу као материјални доказ Републичког јавног тужилаштва.

Тужилац Снежана Петковић тако је предочила снимке на којима се види кретање бијелог “голфа седмице” у којем је према наводима тужилаштва био оптужени Бенеди Ђукановић, означен као директни извршилац убиства Крунића и Павловића. Снимљено је и кретање црвене “опел корсе” у којој се налазио Жељко Ковачевић који је убијен током напада на Крунића, те црне “опел корсе” коју је возио оптужени Емилио Балдо.

Снимци возила који су се кретали “старом цестом” кроз насеље Трн, те Улицом Цара Душана откривају да су оптужени били “активни” од 19 часова до 21 час када је црна “опел корса” снимљена како пролази испред пицерије “Морети” у којој се налазио Крунић.

Током данашњег рочишта републички јавни тужилац предала је адвокатима одбране и нови материјални доказ, односно налазе вештачења барутних честица пронађених у бијелом “голфу седмици” коју је на дан убиства возио оптужени Ђукановић.

Према оптужници, Бенеди Ђукановић и Емилио Балдо су од почетка 2019. до 22. априла 2019. године на подручју Лакташа, заједно са Жељком Ковачевићем, који је убијен током напада, организовали убиство Славише Крунића, власника агенције за обезбјеђење „Сектор секјурити“. У мучком нападу убијен је и Крунићев пратилац Жарко Павловић.

Оптужени саучесник Родољуб Гајић, који је до хапшења радио у фирми “Сектор”, означен је као помагач, јер је саучесницима јављао информације о кретању Крунића уочи убиства, његовом боравку у кући у бањалучком насељу Гламочани, али и обезбјеђењу које је имао Крунић.

У оптужници се тако наводи да је Гајић информације о Крунићу одавао лично Ковачевићу, коме је дуговао новац.

Као директни извршиоци убиства Крунића означени су Ђукановић и Ковачевић, док су убиство до детаља испланирали Ковачевић, Ђукановић и Балдо.

Бенеди Ђукановић се оптужницом додатно терети да је од непознате особе набавио аутоматску пушку “ЦЗ М70 АБ2”, којом је извршено убиство Крунића.

Ђукановић, Балдо и Гајић терете се за кривично дјело “тешко убиство”, за које је прописана казна дуготрајног затвора, па ће, уколико се током кривичног поступка докаже њихова кривица, бити осуђени на затворске казне од 25 до 40 година робије.