Учесница овогодишње хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“ Вита Становник из Словеније позвала је грађане да позивом на број 1411 помогну покретање прве Банке хуманог млијека у Републици Српској.

– Шаљем вам поздраве из Словеније. Позивом на број 1411 помажете при покретању прве Банке хуманог млијека у Републици Српској – рекла је Вита у видео поруци.

Кампања за хуманитарну акцију „С љубављу храбрим срцима“, која се одржава под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, почела је 1. децембра.

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и у овогодишњој хуманитарној акцији су млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Републике Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати свој допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.

Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.

М:тел хуманитарни број 1411 биће активан до 31. децембра, путем којег грађани могу да донирају једну КМ.

Средства прикупљена у овогодишњој хуманитарној акцији „С љубављу храбрим срцима“ биће искориштена за покретање прве Банке хуманог млијека у Републици Српској, с намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којима није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано, мајчино млијеко.

Прва Банка хуманог млијека у Републици Српској биће основана у оквиру Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, будући да се на овом мјесту врши медицинско збрињавање највећег броја пријевремено рођене дјеце из Српске.

Иницијатор овогодишње хуманитарне акције је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској „Мрвице“.