У сусрет предстојећим новогодишњим и божићним празницима, од 15. децембра 2020. године до 20. јануара 2021. године, припадници Полицијске станице Соколац спроводиће акцију спрјечавања недозвољене продаје и употребе пиротехничких средстава.

Према наводима из ПС Соколац, предузете су све законске мјере, казне ће бити ригорозне и сва лица која се буду бавила незаконитом употребом и продајом пиротехничких средстава биће санкционисана.

Казне прописане Законом о јавном реду и миру за недозвољену употребу пиротехничких средстава износе од 300 до 900 КМ за физичка лица, те од 2.000 до 6.000 КМ за правна лица.

У сарадњи са руководством Основне и средње школе, у току ове седмице биће организована предавања, на којима ће посебна пажња бити усмјерена овој теми.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.