Пет људи је погинуло када је возило налетјело на нагазну мину у Кабулу, од чега су четворо настрадалих љекари, саопштила је локална полиција.

Љекари су радили у Пули Чархи затвору, главном казнено-поправном дому у Кабулу, а убијени су на путу ка послу. Међутим, још није познато да ли су били мета напада, пренио је АП.

Аутомобил, бијели „седан“, није имао никакве ознаке који би указивале да су се унутра возили медицински радници, а возило је потпуно уништено у нападу, додаје се у извјештају агенције АП.

Фердавс Фарамарз, портпарол кабулске полиције рекао је да су двије особе рањене у нападу, а идентитет пете особе која је погинула се још не зна.

Нико засад није преузео одговорност за напад.

Група „Исламске државе“ је преузела одговорност за више напада у Кабулу претходних мјесеци, укључујући и на едукативне институције, у којима је страдало 50 људи, а већина од њих су били студенти.

„Исламска држава“ је преузела одговорност за ракетирање главне америчке базе у Авганистану, у којој, према саопштењу НАТО, није било жртава, преноси Танјуг.