Градоначелник Бијељине, Мићо Мићић, преминуо је од посљедица корона вируса, потврђено је “Независним”.

Мићић је преминуо у Универзитетском клиничком центру Републике Српске око 12.10.

Мићо Мићић рођен је 6. септембра 1956. године у Бијељини.

Основну школу је завршио у Градцу и Црњелову, а средњу Техничку школу у Бијељини. Факултет за физичку културу је завршио 1981. године у Сарајеву.

Од 1981. до 1996. године радио је као професор у Средњошколском центру у Калесији и Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“ у Бијељини.

У Административној служби општине Бијељина почео је да ради 1996. године на дужности начелника Одјељења за борачко-инвалидску и цивилину заштиту и ту дужност је обављао до 2000. године.

Од 2000. године био је министар за избјеглице и расељена лица у Влади Републике Српске, а од 2003. године министар рада и борачко-инвалидске заштите.

На локалним изборима 2005. изабран је за начелника општине Бијељина, а на ову дужност је реизабран 2008. године. Четири године касније, изабран је за првог градоначелника у историји Бијељине. Године 2016. изабран је за други градоначелнички мандат, односно четврти мандат првог човјека локалне самоуправе.

Године 2013. начелници и градоначелници општина и градова Републике Српске су га изабрали за предсједника Савеза општина и градова Републике Српске, а био је на дужности потпредсједника Савеза.

Од средине 2017. до средине 2018. године био је на челу је Мреже асоцијација локалних управа југоисточне Европе (НАЛАС).

Градоначелник Мићић је носилац Ордена Светог Саве И и ИИ реда које додјељује Свети архијерејски синод Српске православне цркве.

Међу осталим признањима додијељеним градоначелнику Мићићу издвајају се двије титуле најменаџер БиХ у области локалне управе за 2008. и 2012. годину за, како је наведено у образложењу, „изванредан дугогодишњи допринос развоју општине Бијељина, стварање повољних услова за развој бизниса и бољи живот грађана“.

Европски покрет у БиХ му је додијелио признање европски начелник Републике Српске 2012. године.

Добитник је и високог признања Златна плакета „Лидер локалне самоуправе деценије“ које му је 2012. године додијелила Интернационална лига хуманиста – Лига за мир.

Био је ожењен и отац троје дјеце.