Поводом смрти градоначелника Бијељине Миће Мићића 23, 24. и 25. децембар проглашени су за дане жалости у Бијељини, саопштено је из Градске управе.

Књига жалости биће отворена у Градској управи Града Бијељина у четвртак, 24. децембра.

Датум и мјесто сахране и комеморације биће саопштени накнадно.

Дан жалости биће обиљежен спуштањем застава на пола копља – на згради Градске управе Града Бијељина и на свим јавним установама и предузећима чији је оснивач Град.

Све јавне, културне и спортске манифестације заказане на Дан жалости, одгађају се.

У угоститељским објектима, на Дан жалости, не може се емитовати музика, наводи се у одлуци о проглашењу дана жалости коју је донио новоизабрани градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Мићо Мићић преминуо је данас у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у 64. години од посљедица заразе вирусом корона.

Мићић је рођен септембра 1956. године у Бијељини. Основну школу завршио је у селу Градац, као и у Црњелову, а средњу Техничку школу у Бијељини.

Факултет за физичку културу завршио је 1981. године у Сарајеву. Од 1981. до 1996. године радио је као професор у Средњошколском центру у Калесији и Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“ у Бијељини.

У Административној служби општине Бијељина почео је да ради 1996. године на дужности начелника Одјељења за борачко-инвалидску и цивилину заштиту и ту дужност је обављао до 2000. године.

Од 2000. године био је министар за избјеглице и расељена лица у Влади Републике Српске, а од 2003. године министар рада и борачко-инвалидске заштите.

На локалним изборима 2005. изабран је за начелника општине Бијељина, а на ову дужност је реизабран 2008. године. Четири године касније, изабран је за првог градоначелника у историји Бијељине, а 2016. године изабран је за други градоначелнички мандат, односно четврти мандат Првог човјека локалне самоуправе.

Од како је Мићић дошао на чело локалне управе 2005. године, Бијељина се убрзано развијала и постала један од главних покретача развоја Републике Српске, односно, БиХ.

2013. године начелници и градоначелници општина и градова Републике Српске су га изабрали за Предсједника Савеза општина и градоваРепублике Српске, а све до смрти обављао је и дужност потпредсједника Савеза.

Од средине 2017. до средине 2018. године био је на челу је Мреже асоцијација локалних управа Југоисточне Европе /НАЛАС/.

Градоначелник Мићић је носилац Ордена Светог Саве првог и другог реда које додјељује Свети архијерејски синод Српске православне цркве.

Био је ожењен, отац троје дјеце и дјед једне унуке.