Фото: СРНА

Дјед Мраз данас је у соколачком Вртићу подијелио 150 новогодишњих пакетића малишанима који у њему бораве, као и дјеци запослених у овој установи, рекла је Срни директор Вртића Биљана Косорић.

Косорићева је изразила захвалност општини Соколац, која је и ове, као и преходних година, обезбиједила све пакетиће за дјецу Установе за предшколско васпитање и образовање.

„Ове године наш традиционални дочек Дједа Мраза и новогодишње славље било је много скромније због епидемиолошке ситуације, али смо ипак причинили празничну радост нашим малишанима, поштујући предложене мјере заштите“, изјавила је Косорићева.

Она је истакла да овај вртић у вријеме предстојећих јануарских празника неће радити три дана – у петак, 1. јануара, као и у сриједу и четвртак, 6.и 7.јануара.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је, присуствујући свечаности у вртићу, малишанима и њиховим васпитачима пожелио да долазећа Нова година буде срећнија од 2020. и да им се све лијепе дјечије жеље и остваре.

Бјелица је изјавио да ће у наредних неколико празничних дана бити уручено 500 новогодишњих пакетића, које је обезбиједила општина Соколац.

Према његовим ријечима, осим пакетића за полазнике вртића, новогодишњим даровима ће се обрадовати дјеца – корисници дјечијег додатка, према списку Центра за социјални рад општине Соколац, дјеца Удружења „Подршка“, те дјеце чији родитељи не могу обезбиједити овај вид дјечије радости за своје малишане.

У соколачком Вртићу уписано је 137 дјеце у овој педагошкој години, а ових дана свакодневно долази око 120.