Сви кварови на дијелу далековода „Каљина“ на подручју Сокоца биће отклоњени данас до краја радног времена и струју ће добити сви потрошачи који су у протеклих неколико дана због кварова изазваних сњежним невременом остали без електричне енергије, речено је Срни у електродистрибутивној Радној јединици Соколац.

Управник ове радне јединице Срђан Кнежевић нагласио је да се ситуација са електроснабдијевањем стабилизовала и да се током дана радило на отклањању бројних кварова на нисконапонској мрежи.

Он је навео да се тренутно ради на отклањању квара на дијелу далековода „Каљина“, на трафостаници „Бањалучица“, те додао да ће до краја дана и тај дио мреже бити враћен у функцију.

Кнежевић је истакао да су на подручју села Баре, на крајњој линији далековода „Каљина“, трафостанице под напоном и да се сада поправљају кварови на ниској мрежи, што значи да ће потрошачи ускоро добити струју.

Он је истакао да су услови у којима су радници електродистрибуције ових дана радили на отклањању прекида били веома тешки јер далековод пролази кроз шумовите предјеле гдје се мокар снијег дуго задржавао на водовима.

На 10-киловолном далеководу „Соколовићи“ сви кварови су отклоњени.

Због квара на 10-киловолтном далеководу „Каљина“, проузрокованог сњежним невременом од суботе, 26. децембра, већ пети је дан без струје неколико села на рубном подручју општине Соколац, према Палама и Олову.