Нова генерација Минија се очекује током 2023. године, али према изјавама Бернда Кербера из Минија, могуће је да ће дизајн новог Минија бити потпуно другачији.

Модерни модели Минија доносе онај познати ретро изглед и без обзира коју генерацију модела Мини погледате, одмах знате о чему је ријеч.

Често се Мини упоређује с Порсцхеом 911, јер су оба модела иконе својих произвођача и тешко их је пуно промјенити, јер су купци навикли на дизајнерске линије, пише Аутоблог.

Међутим, Бернд Кербер, директор у Минију, најављује да ће насљедник тровратне верзије Минија бити представљен током 2023. године и да ће направити највећи корак напред у дизајну у посљедњих 20 година.

А да ће то бити врло тешко говоре и изјаве Оливера Хеилмера, главног дизајнера, који би желио да буде опрезнији око дизајна и да не ради превелике кораке.

Према досадашњим сазнањима нови Мини би димензијама могао да буде мањи од актуелне генерације, а нудиће се у неколико електричних верзија, али у понуди ће и даље остати модели с моторима с унутрашњим сагоријевањем.

Уз нови Мини с 3 врата, припрема се и нови Цоунтрyман, а како би у будућности могли да изгледају нови Мини модели може се видети на моделу Висион Урбанаут ЕВ Цонцепт.

Наравно, с њега ће се користити дизајнерски детаљи, али основне линије или дизајнерски детаљи ће се сигурно користити у будућим моделима. Сада преостаје само чекање до првих званичних фотографија, па да видимо да ли ће нас Мини шокирати или пријатно изненадити.