Мирослав Симовић поднио је данас оставку на функцију директора Културно-спортског центра Пале.

Симовић је у саопштењу навео да је оставку поднио због правног спора који је покренуо претходни директор Центра Марко Сикима.

“Подносим оставку након што је постало јасно да се не види крај правној тракавици у вези са спором који је покренуо претходни директор. То је једини смислен и одговоран потез који могу учинити у овом тренутку, будући да цијелу своју политичку каријеру инсистирам на одговорности, како оних који гријеше, тако и оних који нечињењем доприносе таквом стању“, истакао је Симовић.

Симовић, који је у претходне четири године, био и одборник у Скупштини општине Пале, истиче да не жели више да учествује у “правној рашомонијади” избора директора Културно-спортског центра “Пале”.

“Моја оставка је искључиво лични морални чин којим шаљем, надам се, врло јасну поруку поштовања према институцији Скупштине општине, у чијем раду сам учествовао четири године. Функцију коју тренутно обављам стављам на располагање Скупштини општине Пале, желећи тиме да зауставим доношење нових незаконитих одлука и на тај начин заштитим њен дигнитет”, навео је Симовић.