Фото: Свјетлана Рајић

Његово високопреоствештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће у петак, 8. јануара, другог дана Божића, Свету архијерејску литургију у цркви Светог пророка Илије на Сокоцу, најављено је из соколачке Црквене општине.

Почетак литургије заказан је за 9.00 часова.

Старјешина црквене општине Соколац протојереј-ставрофор Илија Чупић са свештенством, поводом наступајућег сверадосног празника Рођења Богомладенца Христа, пожељели су вјерницима да се у њихова срца и у њихове домове усели радост и мир Христа и да свима поврати толико потребни богом дати природни ток живота, да поново у Христово датој љубави живе мирно једни поред других, чинећи непрестано добро – на своју и корист ближњих.

„Желимо да све невоље из претходне године постану прошлост, а наредно љето буде препуно радости за све нас. За ту жељу молимо се Христу – цару мира и радости, да нас све заштити и сачува од свакога зла савременог доба“, поручио је Чупић, честитајући вјерницима наступајуће празнике традиционалним поздравом „Мир Божији Христос се роди“.

Према распореду богослужења за божићне празнике, у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу, на Бадњи дан, у сриједу, 6. јануара, литургија почиње у 9.00 часова, а у 17.00 часова вечерње богослужење са налагањем бадњака.

У четвртак, 7. јануара, на Божић у овом храму литургија почиње у 7.00 часова, а у суботу, 9. јануара, на празник Светог архиђакона Стефана у 9.00 часова, најављено је из Цркве Светог пророка Илије на Сокоцу.

У Цркви Свете Петке на Малом Зејтинлику на Сокоцу, на Бадњи дан вечерње богослужење почиње у 16.00 часова, у Цркви у Видрићима вечерње богослужење са налагањем бадњака такође у 16.00 часова, у Храму у Ћаваринама вечерње са налагањем бадњака у 19.00 часова, а у цркви на Стјеницама вечерње и налагање бадњака од 19.00 часова.

На празник Христовог рођења, 7. јануара, у Цркви Свете Петке на Малом Зејтинлику света литургија почиње од 9.00 часова.