Фото: Олимпијски центар ,,Јахорина"

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина Недељко Елек најавио је нове радове на овој планини, који ће обухватити изградњу нове жичаре према локалитету Обућина баре.

Елек је потврдио Срни да је пробијена стаза према овом локалитету, завршен тендер за осњежавање седам километара стазе, те да су у току и радови на расвјети.

Посебно је значајно да је завршена тендерска процедура за изградњу жичаре, односно новог шестосједа који је удаљен само 30 метара од ризорта /одмаралишта/ `Сњежна долина`– рекао је Елек.

Он је рекао да ће први стубови бити постављени на прољеће, почетком грађевинске сезоне.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић потврдио је Срни да ускоро очекује и почетак градње великог резервоара за воду како би се трајно ријешило питање водоснадбијевања овог локалитета, који се налази на трновској страни Јахорине.

– Локална заједница и Олимпијски центар `Јахорина` имаће огромну корист од свих инвестиција које су у току на Јахорини и најављују заједничку промоцију туристичке понуде планине – рекао је Гаговић.

Јахорина је највећи скијашки центар у земљи који ради и зими и љети. Располаже са 20 километара уређених стаза за алпско скијање повезаних са ски-жичарама, системемом вјештачког осњежавања и бејби-полигоном, са ски-лифтовима укупног капацитета око 10.000 скијаша на час, тако да ће изградња нових садржаја обогатити већ ионако богату и шаренолику туристичку понуду Јахорине.