Нови предсједник Скупштине општине Пале у наредне четири године биће Дамјан Шкипина из СНСД-а, док ће његов замјеник бити Милош Вукашиновић из СПС-а.

Шкипина ће тако на тој позицији замијенити Синишу Ласицу из НДП-а, који је функцију предсједника Скупштине обављао три године. Вукашиновић ће на мјесту замјеника предсједника СО наслиједити Млађена Ћеремиџића, такође из НДП-а.

На данашњој сједници је за в.д. секретара СО Пале поново именована Јелена Зликовац, као и начелници одјељења за општу управу Горица Рајић, привреду и друштвене дјелатности Игор Иконић, просторно уређење и стамбено-комуналне послове Миле Боровина и одјељења за финансије Новка Вујичић.

Шкипина је у обраћању честитао новом одборничком саставу нови мандат и пожелио им пуно среће у наредне четири године.

– Захвалан сам свима који су ми указали своје повјерење, трудићу се и уважаваћу све приједлоге одборника из које год политичке партије буду долазили и нећу правити разлику због тога – поручио је Шкипина.

Он је додао да ће радити у корист свих грађана и да ће као предсједник покушати да пронађе рјешење за сваки проблем на који му суграђани укажу.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је новоизабраним функционерима СО Пале на мандатима, као и новим одборницима у скупштинском сазиву.

Југовић је истакао да је данас потврђена и скупштинска већина предвођена одборницима СНСД-а, ДЕМОС-а, СПС-а, НДП-а и УС-а.

Од одборника се очекује квалитетан рад у наредне четири године и надамо се да ће се њихова младост и енергија опредијелити за добробит циљева и идеја које треба реализовати – каже Југовић.

Југовић је истакао да ће подржати све идеје и опозиције, а које буду у интересу општине и грађана Пала.

Скупштинску већину у СО Пале чиниће коалиција састављена од седам одборника СНСД-а, четири одборника ДЕМОС-а, два одборника СПС-а и по једног одборника из Уједињене Српске и НДП-а.

Опозицију у СО Пале чиниће по четири одборника СДС-а и ДНС-а, те два одборника ПДП-а.

На данашњој сједници за директора Културно-спортског центра, а на основу судског рјешења поново је именован Марко Сикима из СДС-а, који ће ову функцију обављати до краја мандата.

Сикима је рекао да га одлука о поновном именовању Скупштине није изненадила.

Ово је моје треће поновно именовање на мјесто директора СКЦ „Пале“ и ова одлука ме уопште није изненадила. Мој мандат законски истиче у мају ове године – каже Сикима.