Начелник општине Соколац Милован Бјелица потписао је данас на Сокоцу споразум са једним од приватних превозника о аутобуском превозу дјеце са подручја ове општине која су се пријавила за бесплатно скијање на Јахорини.

Драган Реновица, главни координатор програма четврте сезоне бесплатног скијања на Јахорини за дјецу са подручја Сокоца, рекао је Срни да је бесплатан аутобуски превоз за дјецу обезбијеђен од сутра.

Он је нагласио да су од петка, 8. јануара, када је почела четврта сезона програма бесплатног скијања на Јахорини, дјеца са Сокоца одлазила сопственим превозом.

Реновица је нагласио да дјеца са Сокоца већ шести дан одлазе на Јахорину и да је до сада подијељно 270 ски-пасова.

„Аутобус ће док траје школски распут, са Сокоца полазити сваког дана у 8.00 часова са полигона код Градске тржнице, а повратак је у 15.00 часова са Јахорине“, рекао је Реновица.

Он је истакао да ће програм бесплатног скијања бити организован у складу са епидемиолошким мјерама.

За четврту сезону програма бесплатног скијања са Сокоца је акредитовано 46 координатора, који ће током сезоне бринути о дјеци на Јахорини.

Пријаве за учешће у програму беспатног скијања се врше електронским путем преко службеног сајта општине Соколац www.opstinasokolac.net/skijanjejahorina, сваког дана до 18.00 часова, а све информације родитељи могу добити на број телефона 066/937-508.

Програм бесплатног скијања на Јахорини трајеће до краја зимске сезоне 2020/21, односно до краја марта, а аутобуски превоз са Сокоца биће обезбијеђен сваки дан до краја школског распуста и викендом до краја сезоне.

Представници Олимпијског центра „Јахорина“, града Источно Сарајево и шест градских општина потписали су 4. јануара споразуме о бесплатном скијању на Јахорини у зимској сезони 2020/2021, за дјецу са подручја ових општина.