За малишане са сеоског подручја 350 пакетића (ВИДЕО)

Соколачко Удружење „Свети Василије Острошки“ подијелиће дјеци у сеоским подручјима 350 новогодишњих пакетића прикупљених у хуманитарној акцији, поводом православне Нове године.

Предсједник овог удружења Дејан Елез рекао је Срни да је Дједа Мраз данас од куће до куће подијело новогодишње пакетиће у Кнежини, те да ће у наредна два дана на исти начин бити подијељени и преостали пакетићи у другим соколачким селима.

Он је истакао да је ово удружење покренуло хуманитарну акцију „Помоћи може млад и стар, да свако дијете добије дар“ у којој су Сокочани донирали слаткише за новогодишње пакетиће.

Одлучили смо да доласком Дједа Мраза у сеоско подручје новогодишњим пакетићима баш за православну Нову годину обрадујемо малишане, увјерени да они остају ускраћени за празичне активности које се организују у градском насељу“, рекао је Елез.

Он је захвалио суграђанима који су учестовали у овој хуманитарној акцији и једним малим гестом учинили велику радост малишанима на селу.

Удружење „Свети Василије Острошки“ основано је у августу 2019. године у Сокоцу, с циљем духовне обнове српског народа, јачања националне свијести, саборности и државотворности, те очувања вјерског, културног и историјског идентитета.