Узрок смртни осморо младих у новогодишњој ноћи код Посушја је тровање угљен моноксидом, показале у лабораторијске анализе.

Код свих осам особа дошло је до интоксикације угљен моноксидом с утврђеном концентрацијом у крви која је смртоносна – налаз је анализе њихове крви, речено је порталу Радиосарајево из Тужилаштва ЗХК.

У овој трагедији која је дубоко потресла целу БиХ, али и регион животе су с непуних 20 година изгубили Мирела Резо, Стјепан Јукић, Иван Миличевић, Стипе Ромић, Жана Павковић, Миа Солдо, Стипе Павковић и Марија Павковић.

Беживотна тијела осморо младих је пронађено у једној викендици у Трибистову код Посушја у раним јутарњим сатима 1. јануара.

У мртвачници Бијели Бријег 2. јануара је урађена обдукција тијела свих осморо младих Посушака, а на анализу су послани узорци крви и урина, како би се поуздано утврдило је ли узрок смрти, како на то све указује тровање угљен-моноксидом.

Такође, 5. јануара су у кобној викендици извршена противпожарна и машинска вјештачења агрегата, шпорета на дрва и димњака.