Нови снијег није донио веће невоље у одвијању саобраћаја на локалним путевима општине Соколац, јер је зимска служба почела са радом јуче у касним поподневним часовима, речено је Срни у овој служби.

Стручни сарадник за локалне путеве у општини Соколац Миланко Добриловић рекао је Срни да су до синоћ очишћени локални путеви на подручју Соколовића, те правци Лазе- Крније и Подроманија-Каљина.

Добриловић је рекао да данас механизација за чишћење путева ради на правцима Жљебови-Соколовићи, Каљина-Баре, Каљина-Бањалучица, Иван поље-Озерковићи-Јакшин До.

Према његовим ријечима, десетак центиметара новог снијега у вишим планинским предјелима успорило је одвијање саобраћаја на локалним путевима на подручју општине Соколац јер на коловозу има угаженог снијега.

Добриловић је рекао да ће зимска служба остале локалне категорисане и некатегорисане путеве чистити у наредна два дана, према утврђеним приоритетима.

Према програму зимског одржавања улица, насеља, локалних и некатегорисаних путних праваца на подручју општине Соколац, укупна дужина улица за чишћење од снијега у градском насељу је више до 27.100 метара, а ван градског подручја око 324 километра, од чега је 90 километара асфалтног и 234 километра макадамског пута.