Графичка радња Штампарија Соколац послује већ дванаест година на територији читаве БиХ, а њен власник Миле Шука са поносом истиче да је у протеклом периоду забиљежен значајан раст и развој пословања, захваљујући прије свега преданим радницима и квалитетној услузи, те широком асортиману услуга.

– Нудимо комплетну услугу дизајна и све врсте штампе од сито штампе, тампон, офсет, дигиталне УВ штампе. У производњи имамо доста квалитетан и обучен кадар као и машине гдје одговарамо потребама купаца – каже нам Шука.

Појашњава да директну дигиталну штампу на производима одликује квалитет и постојаност.

– Још једна од великих предности УВ-а је штампа на готово свим врстама материјала, пластици, металу, текстилу, кожи, дрвету, папиру, картону и сл. Предмети који се штампају су хемијске оловке, привјесци, упаљачи, УСБ фласх, УСБ картице, роковници, сетови оловака – кутије, луксузне визит картице, маске за мобилни и остало.

Што се тиче графичког дизајна, Шука наводи да је препознатљивост бренда све израженија потреба у модерном пословању, а да за први утисак имате само једну шансу.

– Користећи слике, графику и текст дизајнери креирају причу или поруку која ће привући потенцијалне кориснике. Нема сваки графички дизајн за циљ да буде лијеп, али сваки треба да изазове реакције, било да су позитивне или негативне, привлачне или одбијајуће за потрошаче. Пратећи модерне токове данашњице, графички дизајн поред припрема за штампане медије окренуо се интернету, телевизији и слично – каже Шука.

Пандемија успорила развојне планове

Запошљавају десет радника, а ако прилике допусте, у плану је и запошљавање додатног броја радника.

– Пандемија је вјероватно као и у читавом свијету донијела велику штету свим привредним субјектима тако и у нашој бранши. Пословање је опало за сигурних 35%. У плану смо имали проширење капацитета и запошљавање обучених радника, али због новонастале ситуације мислим да ће то морати причекати неко боље вријеме – каже Шука.

Он додаје да ће се у наредном периоду трудити да одрже постојеће пословање и да не дође до отпуштања радника, што им је сад највећи приоритет.

Каже да је пословна клима у Сокоцу кренула узлазном путањом све до избијања ове пандемије.

– Сигуран сам да Општина ради све што је у њеној моћи да ублажи ову новонасталу ситуацију не би ли је што прије пребродили – закључио је наш саговорник.