Велика Британија ће од понедјељка, 18. јануара, затворити све путне коридоре ради заштите од ризика од још неидентификованих нових врста вируса корона, рекао је премијер Борис Џонсон.

Након тога, све особе која дођу у Велику Британију мораће да буду у карантину до 10 дана, осим ако послије пет дана не добију негативан тест на вирус корона.

Џонсон је рекао да ће се нова правила примјењивати на територији цијеле Британије, те да ће Влада појачати контроле на границама.

Према његовим ријечима, нова правила ће сигурно бити на снази до 15. фебруара.

Џонсон је то рекао након што је јуче на снагу ступила забрана уласка путницима из Јужне Америке и Португалије због забринутости због нове варијанте идентификоване у Бразилу.

У Британији је у посљедња 24 часа од посљедица инфекције вирусом корона умрло 1.280 особа, чиме је укупан број жртава ковида 19 достигао 87.291.

Такође, у посљедња 24 часа инфекција је потврђена код 55.761 особе.

У међувремену, више од два милиона људи широм свијета умрло је од посљедица инфекције од почетка пандемије, према подацима са Универзитета “Џонс Хопкинс”.

Говорећи на конференцији за штампу у Даунинг стриту, Џонсон је рекао да је од виталног значаја предузети додатне мјере, те истакао како велике наде полажу у вакцину.