Међународно такмичење, ФИС Куп Јахорина 2021. ће се у суботу и недјељу (23. и 24.1.2021. године) одржати на нашој планини, у организацији смучарског клуба „Јахорина“ у сарадњи са Олимпијским центром Јахорина. Овогодишњи ФИС куп отвориће Горан Ђоковић, а прву вожњу ће возити Бојан Крижај.

Такмичење у алпској дисциплини слалом оба дана ће се бити одржано на стази Велеслалом-Скочине. За такмичаре из 20 земаља овогодишњег ФИС Куп-а који ће се одржати код нас, ове трке су уједно и тестне за Европа куп. До сада су пристигле пријаве из Србије, Црне Горе, Украјине, Кипра, Канаде, Филипина, Португала, Хонг Конга, Хрватске, Словеније, Аустрије и Француске, а фаворити су такмичари са наше планине – Марко Шљивић који вози за репрезентацију Босне и Херцеговине и Страхиња Станишић који ће представити репрезентацију Србије.

Укупно имамо 11 хомологованих ски стаза, те смо спремни за организацију и одржавање такмичења све четири дисциплине СЛ, ГС, СГ и ДХ! Са више од 145 цм утабаног снијега на планини вриједно радимо на припремама стаза са циљем обезбјеђивања најбољих услова скијашима али и такмичарима за чији долазак се врше посебне припреме.

Скијалиште ради пуним капацитетом, ски стазе су захваљујући доброј припреми, инфраструктурним радовима и новим сњежним падавинама идеално припремљене и сад са сигурношћу тврдимо да имамо најбоље припремљене ски стазе у региону. Комплетно функционисање ски центра је прилагођено тренутним условима и епидемиолошкој ситуацији и упућујемо апел свима да се придржавају свих мјера и понашају се одговорно према себи и другима.