Двије од шест дјевојака, које су протекле ноћи затечене у локалу „Царибиц Данце“, у склопу хотела „Ћетојевић“ у Бањалуци, признале су да су новац у готовини, који је код њих пронађен, зарадиле проституцијом, потврдили су извори „Независних новина“.

У објекту је, како наводе наши саговорници, затечено шест дјевојака, које су иначе радиле као плесачице, од чега су двије Бањалучанке, а преостале четири из Србије, с тим што нису пријавиле боравак у Бањалуци.

Припадници Полицијске управе Бањалука су протекле ноћи реализивали акцију „Долар“, а која је усмјерена на откривање проституције и злоупотребе дроге.

„Независне новине“ незванично сазнају да је полиција у овај објекат ушла око 23.15 часова, те је утврђено да је радио упркос одлукама по којој може радити до 22 сата. Унутра је затечено око 20 гостију и сви су легитимисани.

„У објекту су затечена четири држављанина Словеније, који су тестирани на дроге, и три су била позитивна на кокаин, а код једног лица је пронађен кокаин“, истичу саговорници „Независних“.

Како додају наши извори, ухапшено је 11 лица, а међу њима и власник локала Лари Живковић из Прњавора.

„Ухапшене су и Адна М. и Нина Ш. из Бањалуке, те Марта В, Ана С, Звездана Д. и Нина К. из Србије“, кажу саговорници Независних.

Исти извори, упућени у истрагу, додају да је ухапшен и Бернард Ћ, држављанин Словеније, те да је код њега пронађен кокаин.

„Ухапшен је и држављанин Словеније Ален Д, који је издржавао затворску казну од три године за дрогу. Пао је и Мирхад Ф, држављанин Словеније и БиХ. Он је издржао казну затвора од шест година због крађе возила. Међу ухапшенима је и Мирослав С, иначе држављанин Словеније, који је хапшен у Италији због дроге“, кажу саговорници.

Наши извори додају да је Лари Живковић, власник локала „Царибиц Данце“, осумњичен за навођење на проституцију, те непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, с обзиром да је објекат радио након 22 часа.

Дјевојке које су ухапшене осумњичене су да су за новац пружале сексуалне услуге у угоститељском објекту.

Из бањалучке полиције саопштено је да су активности у оквиру ове акције и даље су у току.

„У току је криминалистичка обрада лица и рад на документовању наведеног предмета“, саопштила је Данијела Мучибабић, портпарол Полицијске управе Бањалука.