Начелник Сектора за ванредне ситуације и помоћник министра унутрашњих послова Србије Предраг Марић преминуо је од посљедица вируса корона.

Марић је преминуо синоћ, а његова здравствена ситуација се погоршала у посљедња четири дана, због чега је у петак и суботу, 22. и 23. јануара, неколико пута реанимиран, потврђено је “Блицу”.

Њему је вирус корона потврђен којем децембра прошле године, а осим високе температуре није имао никаквих тегоба, дијагностификована му је почетна упала плућа.

Он је 3. јануара смјештен у Болницу “Др Драгиша Мишовић”, да би 8. јануара био интубиран и прикључен на респиратор.

Марић је био и члан Кризног штаба за борбу против вируса корона, а за начелника Сектора за ванредне ситуације постављен је 2007. године.

Он је био дипломирани правник, а у МУП-у се запослио 1990. године. Каријеру је започео у Управи за противпожарну и техничку заштиту.

Начелник Одјељења за инспекцијски надзор у Управи противпожарне полиције постао је 2003, замјеник начелника Управе 2004, а начелник 2005. године. У том периоду, осим Марића, каријерно признање добили су сви ватрогасци формирањем засебног Сектора у МУП-у 2007. године.

Добитник је бројних домаћих и међународних признања и награда.