Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју и извршено је тестирање 654 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 125 особе.

Ради се о 67 мушких и 58 женских особа, од којих је 12 млађе, 69 средње и 44 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 43 особе су из Бањалуке, 15 из Требиња, 14 из Бијељине, седам из Добоја, пет из Зворника, четири из Хан Пијеска, по три из Градишке, Модриче, Новог Града, Приједора и Челинца, по двије из Билеће, Дервенте, Љубиња, Сребренице и Шамца и по једна из Берковића, Братунца, Власенице, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Котор Вароша, Лакташа, Милића, Пала, Теслића и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о три мушкарца и двије жене средње и старије животне доби из Бањалуке (три особе), Зворника и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђено 39.833 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 2.032 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 26.342 особа, а тестирано је укупно 181.028 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 624, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 232, а у општим болницама 392 .

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.353 особа, а надзор је завршен код 129.180 особа.