Фото: Катера

Атлетска стаза „Влајко Петровић“ постаће власништво општине Пале, а помоћни стадион ФК „Славија“ прећи ће, без накнаде и ограничења, у власништво општине Источно Ново Сарајево. Одлуке о преносу права власништва на овим некретнинама са Града Источно Сарајево на општине требало би да буду донесене на сједници Скупштине града Источно Сарајево, у уторак, 2. фебруара.

Одборници Скупштине града требало би да усвоје и одлуке које ће омогућити пренос права власништва опреме из система видео-надзора са Града Источно Сарајево на градске општине.

Скупштина града Источно Сарајево разматраће извјештај о раду градоначелника и Градске управе за 2020. годину, као и извјештаје о реализацији Стратегије развоја града Источно Сарајево (2016-2020) и функционисању јавног градског превоза на подручју града за 2020. годину са приједлозима мјера за побољшање.

На сједници би требало да буде усвојена одлука о изради Мастер плана туристичког развоја планине Романије, за који ће бити задужена Туристичка организација „Јахорина-Град Источно Сарајево“.

Биће разматрана и информација о превентивном дјеловању против злоупотребе дрога и опојних средстава на подручју Источног Сарајева.

Сједница Скупштине града Источно Сарајево биће одржана у уторак, 2. фебруара, са почетком у 10 часова.