Полиција је у синоћњој рацији у угоститељском објекту – крчми „Стара Бањалука“ у Бањалуци привела четири особе након што је у њиховој близини пронашла одређену количину кокаина, потврђено је „Гласу Српске“.

Незванично сазнајемо да су приведени Рајко П. Миљан П, Игор Ш. и Игор Ј.

Неки од њих од раније су познати по кривичним дјелима и осуђивани, а Рајко П, између осталог, осуђиван је због убиства.

– Прегледом поменутих особа, које важе за безбједносно интересантна лица, на поду испод стола код којег су били нађена је одбачена врећица кокаина. Одбили су тестирање на присуство опојних дрога у организму, а затим су ухапшени – рекао је извор близак истрази.

Додао је да је накнадно утврђено да дрога припада Миљану П., и он је у току даље криминалистичке обраде признао да је претходно конзумирао кокаин и у тоалету локала.

– Прегледом објекта у тоалетима су уочени трагови прашкасте бијеле материје, као и по самом угоститељском објекту. Детаљном контролом затечених гостију код Игора Ј. пронађена је марихуана у два ПВЦ паковања – река је наш извор.

Полицијска управа Бањалука, потврдила је да су у току претходне ноћи, радећи на откривању и спречавању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, обавили рацију у угоститељском објекту у Бањалуци.

У оквиру ових активности лишена су слободе М.П., Р.П., И.Ш. и И.Ј из Бањалуке, због основа сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога. Код М.П. пронађена је и одузета одређена количина бјеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин. Код И.Ј. пронађена је и одузета одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, као и мрвилица за опојну дрогу-саопштено је из полиције.

-У току је криминалистичка обрада. свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука- рекли су у ПУ Бањалука.