Најмлађи посланик у Народној скупштини РС, Момчило Антонић (СНСД) на свом Фејсбук профилу извријеђао је најмлађег одборника у Скупштини Бањалуке Ивана Бегића (ПДП), ријечима које су шокирале јавност.

Не знам је ли ме овај Бегић мрзи зато што је Драшков кмет, то јест ирвас, што је нижи од мене 50 центиметара, због аута, или само зато што је усташа – написао је Антонић.

Повод за овакве увреде, билоје писање једног бањалучког портала, који је подсјетио на Антонићеве раније поруке. Наиме млади кадар СНСД-а је грађанима Брода, Шамца и Модриче прије шест година поручио да су “г…а” и да им жели “много кише и меких насипа”, алудирајући на катастрофалне поплаве из 2014.

Новинари бањалучког портала су подсјетили и да је Антонић “често је на друштвеним мрежама био врло активан када је у питању возни парк политичких неистомишљеника, не говорећи о свом раскошу”, те објавили фотографију његове луксузне лимузине.

Незадовољан тиме, Антонић се устрмио на Бегића, оптужујући га да је наведени портал његов. При том није штедио ријечи, крајње недостојне једног политичара. Устврдио је да су Бегићеви преци “клали дјецу по Шарговцу, Дракулићу и Мотикама”, те позвао Бегића да својим бирачима каже “ко му је предак по којем је добио име.”

Бегић је најавио да ће тужити Антонића за увреду, те затражио од СНСД да се огради од иступа свог послника.

За Српскаинфо каже да му је позлило кад је видио Антонићев пост и да никад ни у привтном животу ни током политичке каријере није чуо ни прочитао такве гадости.

– Мој отац је ратовао на Градачцу, гдје је био његов? Мог прадједа су убиле усташе. Треба да се срами своје изјаве. Тужићу га, то свакако, а СНСД позивам да се огради од ове изјаве свог посланика. Ово је говор мржње какав је незапамћен и какав нисам у животу чуо, а камоли осјетио на својој кожи – рекао је Бегић.

Из ПДП су оштро реаговали на Антонићев овор мржње.

Из Градског одобра ПДП Бањалука сопштили су да “са згажавањем осуђују писање на друштвеним мрежама” у коме Антонић ” на најгори могући начин вријеђа одборника у Скупштини града Бањалуке Ивана Бегића, називајући га ‘усташом’ и повезујући његове претке са монструозним усташким злочинима у Другом свјетском рату”.

– Сматрамо недопустивим да неко ко би требао да буде представник народа и сједи у највишем законодавном тијелу Републике Српске на овакав начин иступа у јавности вријеђајући политичке неистомишљенике, нарочито имајући у виду да је породица Ивана Бегића управо страдала од усташа. Нажалост, посланик Антонић је само производ политичке сцене коју је креирала његова партија и дугогодишњег непримјереног понашања њеног лидера – наводи се у саопштењу ГО ПДП.

Портпаролка Партије демократског прогреса Ања Петровић се такође огласила, поручивши да је језик мржње који испољава Антонић “недопустив у јавном простору”, али да је то “нажалост добро познат манир СНСД”.

Из СНСД се за сада нису огласили.