Уважени суграђани,

Као одговоран човјек и начелник у служби грађана, желим да вам овим путем одговорим на питања која су у име дијела грађана наше општине поставили моји политички противници на својим интернет страницама.

Сматрам да сви становници наше општине имају право и прилику да бирају и да буду бирани како на локалним тако и на општим изборима. То су демократске тековине које су на нашим просторима заживјеле захваљујући политичкој борби Српске демократске странке.

6. Досадашњи рад руководства општине Соколац, на челу са господином Милованом Бјелицом, најбоље илуструје однос према ратним војним инвалидима, људима који су своје здравље и дијелове тијела дали за Републику Српску.

Господин Милован Бјелица, у последње двије године, није уплатио ни марку од буџетом предвиђених средстава за ову, најугроженију социјалну категорију, проистеклу из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Данашње питање гласи:

Зашто варате ратне војне инвалиде, зашто не исплаћујете буџетом предвиђена средства за ту категорију и гдjе је завршио тај новац?

Питање се овај пут односи на исплате из буџета ратним војним инвалидима. Немам намјеру да полемишем о погрешним наводима и намјерним довођењем грађана у заблуду.

Борачкој популацији 1.256.174 КМ без осталих помоћи

Због тога ево података о издвајањима за Борачку организацију и допунска права у периоду од 2012. до 2020. односно за вријеме мог мандата на челу наше општине.

Морам да нагласим да сам кроз читаву своју политичку каријеру имао коректан однос са свим удружењима бораца, са удружењима ратних војних инвалида и са удружењима несталих и заробљених. Сви који ме познају и са којима сам имао прилику да сарађујем, знају да имам сензибилитет за проблеме ратних војних инвалида као и породица погинулих и рањених бораца Војске Републике Српске.

Пошто сам обавијештен да ме на разговор позива одборник у Скупштини општине Соколац Милан Јоловић, биран испред СНСД-а, морам да нагласим да постоје скупштинска засједања на којима се постављају питања начелнику општине. Зна се начин постављања питања, зна се како се обраћа начелнику за одговор.

Такође господин Јоловић би требао да зна да постоји хијерархија и као што се у војсци нижи по чину не обраћа вишем док му овај то не дозволи, ни у политици предсједник једног одобра и члан предсједништва странке нема потребу да разговара са члановима других странака.

Када сам питао у једном од одговора, са ким би требао да разговарам, пошто је нејасно ко говори испред друге стране, свима је јасно да сам питао ко је у ствари предсједник општинског одбора СНСД-а Соколац?

Дакле, ја сам спреман да разговарам са предсједником општинског одбора СНСД-а и сваке друге странке која чини или чак и не чини политички живот наше општине.

Што се тиче господина Јоловића и његове жеље за сучељавањем, тренутно може да поставља питања начелнику у писаној форми на званичну адресу или електронску пошту (opstinasokolac@gmail.com), као и у току засједања Скупштине општине Соколац у времену предвиђеном за питања.

За поменути разговор на таласима Инфо радија, могу да га упутим на неког од одборника Српске демократске странке у Скупштини општине Соколац.