Покренута хуманитарна акција за породицу Глуховић (ВИДЕО)

Удружење грађана „Свети Василије Острошки“

Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ из Сокоца покренуло је хуманитарну акцију за помоћ дванаесточланој породици Глуховић, која је настањена на Стјеницама, на подручју рогатичке општине. Када су чланови Удружења проводили акцију додјеле пакетића за православну Нову годину под слоганом „Помоћи може млад и стар да свако дијете добије дар“ упознали су породицу Глуховић. Влада Републике Српске 2009. године финансирала им је изградњу куће, али због недостатка финансијских средстава, породица никада није била у прилици да је опреми. Запослен је само најстарији син, а живе од рада у скромном домаћинству држећи стоку и бавећи се пољопривредом. Скоро их је задесила несрећа да су од четири, двије краве угинуле, тако да им је ова зима још тежа. Већина дјеце, од њих десеторо, су школарци и свакодневно пјешаче два километра до аутобуса који их превози у школу у Рогатицу.

Предсједник Удружења Дејан Елез испричао нам је нешто више о сусрету који им је пробудио жељу да покрену нову хуманитарну акцију.

-Породицу Глуховић смо упознали приликом реализације наше акције додјеле пакетића за дјецу из руралних подручја за православну Нову годину. На први поглед било нам је јасно у каквим неадекватним условима живе. Видјели смо да немају основне ствари које треба да посједује било која функционална кућа. Зато смо одлучили да их посјетимо опет, поразговарамо о свим проблемима који их муче и уз њихову сагласност покренемо акцију – испричао је Елез и указао шта је све овој вишечланој породици потребно обезбиједити.

-Неопходни су им кревети, ормари, угаона гарнитура, трпезаријски сто, електрични урећаји и бијела техника, посуђе, као и гардероба. Очекујемо подршку од наших суграђана и надамо се већем одзиву. Свима који желе да буду дио још једне лијепе приче коју стварамо, сугеришемо да не донирају дотрајале и неискористиве ствари – додао је он.

Предсједник Удружења „Свети Василије Острошки“ Дејан Елез рекао је да је ријеч о честитој породицу, у којој сви заједно привређују за домаћинство.

-Када смо отишли да их посјетимо затекли смо неколико дјечака како са оцем обављају послове око стоке, а дјевојчице – средњошколке биле су задужење за сијено. Најмлађи чланови дочекали су нас са мајком. Морам истаћи да у њиховом неусловном и скромном домаћинству, влада једна изразито позитивна атмосфера пуна љубави и заједништва – подијелио је са нама Елез.

За допринос у акцији доступан је контакт телефон: 066/ 655 – 757. Такође, на располагању је жиро рачун Удружења 562 – 012 – 81550261 – 02 код НЛБ банке, на који се може уплатити жељени новчани износ, а средства ће бити усмјерена на акцију за породицу Глуховић. Акција траје до краја фебруара.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.