Припадници Жандармерије МУП-а Републике Српске на Јахорини су пронашли и Тамару Звицер, супругу вође црногорског кавачког клана Радоја Звицера.

Она је је одведена у полицију гдје је на саслушању.

Ријеч је о истој акцији хапшења у којој је по међународној потјерници ухапшен и један од вођа шкаљараца Милан Каршић. За сада је непознато откуд су се смртни непријатељи нашли на истој локацији, а што ће бити предмет истраге.

Каршић и његова двојица тјелохранитеља, Филип Рогановић и Бобан Сјеклоћа које су специјалци разоружали, налазе се на криминалситичкој обради.

Како „Аваз“ сазнаје, за Кршићем су биле расписане три међународне потјернице, али су све повучене, тако да је нејасно какав тренутно статус има у евентуалној истрази.

Иначе, Тамара Звицер је склона употреби оружја, а својевремено је запуцала из пиштоља у намјери да спаси живот супругу Радоју Звицеру (37), означеном вођи кавачког клана, који је тешко рањен приликом покушаја ликвидације у Кијеву у Украјини.

У тренутку када су их четворица наоружаних нападача пресрела пред зградом у којој станују, Тамара је запуцала из пиштоља, због чега су нападачи почели да бјеже прије него што су довршили „задатак“. Иако тешко рањен, Звицер је успио да превари смрт и опорави се од тешких повреда у кијевској болници.

На основу наредбе Основног суда у Сокоцу, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево обављени су претреси ухапшених и возила која користе, као и апартмана у којем су били смјештени – рекла је портпарол ПУ Источно Сарајево Весна Стокановић.