Неколико припадника Беливукове криминалне групе понудило је тужилаштву своју сарадњу у замену за мању затворску казну.

Откако је прошлог четвртка у великој тајној полицијској акцији ухапшен Беливук и још 20 припадника његове криминалне групе која је годинама сејала страх, пре свега, у Београду, полиција трага за доказима који ће помоћи да се Веља Невоља и његови сарадници осуде на затворске казне.

Они су за сада осумњичени за најтежа кривична дела – убиства, мучења, отмице, али је добро познато и да су се бавили трговином наркотика за црногорски кавачки клан, али и рекетирањем по Београду, Панчеву, Нишу…

Велики трагови крви, као и остаци средстава за дезинфекцију којима је та крв уклањана пронађени су на неколико локација које је користила ова криминална група.

Највише трагова који указују на мучења, а како се сумња и убиства, пронађено је у кући страве, опасане високом бетонском оградом, у Ритопеку. У овој кући на земљи су пронађени и трагови спаљивања…

Трагови крви, међутим, према незваничним информацијама откривени су и у другим викендицама које је Веља Невоља користио. На појединим локацијама пронађено је оружје, снајпери, али и огромне количине новца.

У једном од Беливукових тајних сефова, који је пронађен у викендици у Врчину, пронађен је и свежањ од двадесетак кључева за које полиција покушава да утврди која врата отварају и шта се иза њих крије! Јасно је да су ови кључеви за Беливука важни с обзиром да их је скривао у сефу крај неколико десетина хиљада евра зарађених, највероватније, трговином наркотика.

Лобања у бунару

Према незваничним информацијама у једном бунару на имању у близини Беливуковог у Рипњу пронађена је људска лобања! Она је послата на вештачење, а сумња се да припада навијачу Партизана Горану Величковићу Гоксију који је нестао без трага почетком августа прошле године.

Неколико месеци након нестанка Гоксија и пре хапшења Беливукове екипе причало се да је ова група Величковићу одсекла главу и њом играла фудбал, као и да су то све снимали и слали другим члановима криминалне групе преко тајне апликације „Скај“.

Након хапшења Беливукове групе и откривања њихових свирепих начина „решавања сукоба“ са супарницима сумње да је та прича тачна су поново подгрејане. Управо због тога полиција сумња да пронађена лобања припада баш Горану Величковићу Гоксију за ког већ неко време имају основане сумње да је свирепо убијен.

Чак 12 мушкараца нестало је без трага само у току прошле године у Београду и сумња се да иза свих стоји управо Беливукова група, којом је управљао са најбољим пријатељем Марком Миљковићем Маретом.

Полиција њихову групу за сада сумњичи за убиства три нестала мушкарца – навијача Црвене Звезде Здравка Радојевића, Горана Величковића Гоксија и Милана Љепоје, вође „Пинк Пантера“.

Породице сва три мушкарца су полицији пријавиле нестанке уз сумњу да иза отмице стоји Беливукова екипа. Међутим, да ли су информације да је Беливук након отмице члановима породица Радојевића, Величковића и Љепоје слао претеће поруке, званично није потврђено.

Полиција је обавила увиђаје у свим викендицама и кућама за које је утврђено да је користио Веља Невоља или неки други припадник криминалне групе, а након тога започела је претраге терена око тих кућа. С обзиром да се основано сумња да су у кућама мучили, касапили и убијали отете мушкарце, а потом њихова тела спаљивали или растварали у киселини, полиција тражи места на којима су остаци жртава закопани или бачени.

У једном тренутку су и рониоци сишли у Дунав у близини Беливукових скровишта, међутим, у мутној и брзој реци ништа није било могуће пронаћи. Због тога се потрага проширила и на терене око имања где са полицијским псима на стотине искусних полицајаца тражи трагове кривичних дела.

Пси су полицајце у једном тренутку одвели до депоније у Винчи где су пронађени остаци костију, међутим анализом је утврђено да нису људске.

Полицајци прикривали доказе

Након хапшења Беливука и његове групе пало је и неколико „прљавих полицајаца“ који су снимљени како током претреса стана Веље Невоље у близини стадиона Партизана у Хумској скривају нелегални пиштољ и договарају се како да помогну ухапшеном.

Сумња се да су полицајци намеравали и да за себе задрже велику количину новца пронађену у овом стану.

Да је Беливук имао сараднике у полицији јасно је било одавно, а потврђено и током саме акције хапшења која је испланирана и спроведена у тајности, међутим Беливуку је неко дојавио шта му се спрема те је он покушао са сарадницима да уклони доказе који их могу повезати са кривичним делима. Зато је Беливук ухапшен на Руднику, док је ишао да спали један од аутомобила коришћен за извршење кривичних дела, а други сарадници на неколико других локација, на путу ка штек викендицама…

Група је највероватније планирала да из сефова покупи сав новац о оружје, па спали куће и кола како ниједан траг не би могао да открије сва њихова злодела. Срећом, у томе нису успели, те се очекује да форензичари из кућа и возила извуку трагове који ће открити шта су све и на који начин радили.

Очекује се да највише доказа буде извучено из белог „смарта“ у ком је последњи пут жив снимљен један од несталих мушкараца за ког се сумња да га је Беливукова група свирепо убила.

Један од највећих доказа за сада су снимци са камере из Ритопека на ком се види како у Беливукову кућу страве својим аутомобилом стиже Нишлија и некадашњи вођа Пинк Пантера Милан Љепоја, за њим у двориште улази Беливук и још неколико сарадника.

Не постоји снимак на ком се види како је Љепоја икада изашао из те куће. Међутим камере су снимиле, како неколико дана касније, припадници групе у 18 кеса износе нешто из куће. Сумња се да су након што су га данима свирепо мучили, Беливукови људи Љепојино тело исекли на комаде, изнели га из куће у црним кесама за смеће и негде их бацили.

Снимци договарања ликвидација

Јаки докази у овом случају за сада су и снимци телефонских разговора Беливука и његових чланова групе у којима се чује како договарају ликвидацију управо Милана Љепоје јер се осилио и „планира да им отме Ниш“.

Морам да ти пренесем, да будеш упознат. Она с*са Манце из Ништа, јел га виђаш? Он је главни као Пинк Пантер, јел га знаш? Ја кажем: „А, не виђам га“. Нећу да ширим, брате, без бриге, само што пре да пуцам. Добро. Ја кажем: „Нећу да ширим без бриге, брате, само реци шта треба, ту сам“. Добро, пошто се распитује за тебе, дошао је на генијалну идеју да ће он да буде главни у Нишу и окупља неке момке пи***тине. И један од тих пи**и ми је пренео да се распитује за тебе, да ви држите доле Ниш, али да сте све најгоре и да ће да вас реши и онда он преузима град – чује се у снимку.

Сведоци сарадници

Након хапшења чак неколико припадника Беливукове криминалне групе понудило је тужилаштву своју сарадњу у замену за мању затворску казну.

Управо сведочења чланова свирепе групе могу да буду најкориснија у истрази, прикупљању доказа, али и сам доказ језивих кривичних дела ове групе.

Очекује се да ускоро буде донета одлука ко од њих може добити статус сведока-сарадника и да им управо он открије иза којих све отмица, мучења и убистава стоји Беливук и његови сарадници, као и шта су урадили са телима својих жртава.