Уважени суграђани,

Као одговоран човјек и начелник у служби грађана, желим да вам овим путем одговорим на питања која су у име дијела грађана наше општине поставили моји политички противници на својим интернет страницама.

Сматрам да сви становници наше општине имају право и прилику да бирају и да буду бирани како на локалним тако и на општим изборима. То су демократске тековине које су на нашим просторима заживјеле захваљујући политичкој борби Српске демократске странке.

7. Општина Соколац већ скоро деценију има изузетно лоше електро-снабдjевање. И најмањи вјетар често прави проблеме у испоруци електричне енергије, због чега штету трпе привредници и домаћинства.

У последњих осам година, колико се господин Милован Бјелица налази на челу Сокоца, Општина није учинила ништа да се то стање поправи.

Али, мјесец дана пред изборе, по устаљеној матрици политикантског дjeловања, како би прикупио јефтине политичке поене, организује потписивање петиције и алармира јавност.

Данашње питање гласи:

Осим што сте мјесец дана пред изборе организовали потписивање петиције, шта сте, за осам година проведених на власти, предузели да се стање соколачке електромреже поправи?

Из овог питања се види сво незнање људи који су ето претендовали да буду општинска власт. Надлежности су им стране једнако колико и одговорност. Тек када им ментор каже гдје они постављају директоре тада почне јагма за тим мјестима.

Да, тачно је да је деценију лоша струја у општини Соколац. Само чија је надлежност и одговорност да се стање поправи, општине или Владе Републике Српске? Ко су били министри, директори Елетродистрибуције Пале, шефови радних јединица?

Нису за све ове године уредили простор око своје зграде, степенице им оронуле, а машине и опрему остављају у блату.

Стотине састанака, апела и указивања није помогло. Активности администрације општине Соколац, грађана и привредника ове општине кулминирале су на крају 2020. године потписом петиције за побољшање електро мреже. Није помогла ни та петиција, ни протести ни притисак пред изборе.

У 2021. години настављамо снажно до испуњења онога на шта имамо право, а што представља основу свега осталог када је у питању привредни развој и елементарне животне потребе. Дакле нећемо стати док се наше снабдијевање електричном енергијом не поправи, док наше индустријске зоне не буду сигурне када је у питању испорука електричне енергије.

Како да говоримо о индустрији о привлачењу привредника и страних инвеститора, како да одговоримо потребама четврте индустријске револуције, када имамо проблем са оним основним, са електричном енергијом?

Међутим, најизгледније је да ћемо бољу струју у интересу грађана и привредника Сокоца морати да изборимо након избора 2022. године када коначно дође до промјена. Тада убјеђен сам у то, исток Српске неће бити запостављен, као што је то данас.