Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 575 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 112 особа.

Ради се о 51 мушких и 61 женских особа, од којих су 10 млађе, 65 средње и 37 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 30 особа је из Бањалуке, девет из Пала, седам из Сокоца, шест из Добоја, пет из Бијељине, по четири из Брода, Градишке, Козарске Дубице, Лакташа и Приједора, по три из Вишеграда, Зворника и Источног Новог Сарајева, по двије из Берковића, Братунца, Гацка, Дервенте, Источне Илиџе, Модриче, Невесиња, Српца и Хан Пијеска и по једна из Власенице, Лопара, Милића, Осмака, Прњавора, Фоче, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 41.827 случајева вируса корона, а преминула је укупно 2.178 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 31.307 особа, а тестирано је укупно 193.295 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 507, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 191, а у општим болницама 316.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.163 особа, а надзор је завршен код 136.387 особе.