Након што су данас представници Електродистрибуције – Радна јединица Соколац, дошли у мјесну заједницу Видрићи са намјером да искључе расвјету и образложењем да није легална, мјештани овог соколачког села обратили су се за подршку општини Соколац. Ријеч је о дијелу мјесне заједнице у којој предузетник из Зворника Милан Станојевић гради будуће етно-насеље. Мјештанин Жељко Грујић казао је да сви настањени у Видрићима дају пуну подршку поменутом пројекту и указао на проблем са електричнм енергијом.

-Када је господин Станојевић лично уложио средства у проширење пута, сви смо се, на неки начин, укључили у изградњу овог комплекса. Прошле године обратили смо се Радној јединици Соколац – ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале како бисмо добили јавну расвјету и освијетили цркву, која је у изграднњи, и постављени Часни крст. Позиву су се убрзо одазвали представници електродистрибуције из Пала и Сокоца, те размотрили гдје који стуб треба да буде за трасу јавне расвјете. Међутим, од тада до данашњег дана нису се појавили – истакао је Грујић.

У међувремену, Станојевић је, обезбиједио стубове, плаћено је бетонирање истих, купљени су каблови и сијалице. У томе је значајно учешће узела општина Соколац, а све са циљем подршке инвеститору и мјештанима овог насеља.

-Треба нагласити да овдје нико не бјежи од обавеза и плаћања електричне енергије, али не можемо дозволити да се на овакав начин поступа према нечему што никоме не штети и што ће бити за понос како нама мјештанима, тако и свим грађанима Сокоца – нагласио је Грујић и додао да ће захтјев за рјешавање овог проблема, иза којег ће стајати надлежно општинско одјељење, бити поднесен сутра.

Становници овог мјеста сагласни су да им је расвјета неопходна, јер је од запуштеног села мјесна заједница Видрићи постала атрактивно туристичко стајалиште за бројне пролазнике.

-Удружили смо се сви, мјештани Доњих и Горњих Видрића, да подржимо све радове. Не знам коме није у интересу да имамо расвјету – каже Младен Кезуновић.

Јања Кезуновић остала је удовица деведесетих година и до недавно је живјела самачким животом. Све се промијенило када је село, са почетком изградње етно-насеља, изненада оживјело.

-У Олову, одакле сам иначе дошла, постављени су нови бетонски стубови и уређена расвјета у сваком дијелу општине. Овдје су стубови постављени шездесетих година и никада нису промијењени, само поправљани и крпљени. Пошто су Видрићи постали лијепо мјесто за живот проблем представља неколико сијалица уличне расвјете – додала је она.

Инвеститор Милан Станојевић 2017. године купио је у Видрићима два и по хектара земље и започео пројекат изградње етно-насеља. До сада су изграђени спортски терени, викендица и угоститељски локал, а у плану је изградња мотела, бунгалова, мини зоолошког врта. Финансијску подршку пружио је и изградњи цркве која ће бити посвећена Чудотворној икони Пресвете Богородице Тројеручице, као и за подизање Часног крста висине дванаест метара. У наредном периоду, планирана је и изградња Парохијског дома.

Из локалне управе напомињу да општина Соколац подржава сваку врсту инвестиције која доприноси њеним становницима. За изградњу поменуте цркве и постављање крста обезбиједила је око 1.000 квадратних метара земљишта. Предвиђенa је и подршка од додатних 10.000 квадратних метара за проширење овог етно комплекса.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.