Футсалери „Гласинца“ побиједили су у склопу 12. кола Прве лиге Републике Српске – група Исток лидера на првенственој табели, екипу Клуба малог фудбала „Леотар“ из Требиња, резултатом 6:3 и са нова три бода Сокочани су остали у трци за пласман у плеј-оф завршницу шампионата.

Тренер ФЦ „Гласинац“ Предраг Добриловић истиче да је меч против Леотара био тежак али да је задовољан наступом својих играча и оствареним резултатом.

„Екипа Леотара пред овај сусрет важила је за благог фаворита али ми смо, још једном, показали карактер и да нас овакве утакмице посебно мотивишу. Усљед важности меча, скратили смо ростер и минутажу појединим играчима и резултат није изостао. До краја првенства имамо још два сусрета против градских ривала. Сљедећег викенда играмо против КМФ „Јахорина“ на Палама, а затим нам долази састав Танга из Источног Сарајева. Циљ нам је да освојимо максималних шест бодова у поменутим утакмицама“ рекао је Добриловић.

Гости из Требиња најавили су жалбу Фудбалском савезу Републике Српске против службених лица на утакмици и сматрају да су незаслужемо поражени.

„Ми смо обезбиједили прво мјесто прије овог меча и данас смо пружили прилику играчима који нису имали значајнију минутажу током сезоне. Поражени смо због неких материјалних правила и поднијећемо жалбу како би скренули пажњу да се такве ствари не понављају на прволигашким теренима. Нама резултат није битан него однос судија и делегата“ казао је незадовољан тренер Леотара Митар Вукановић.

Гласинац су до побједе предводили Стефан Милинковић и Бојан Лукић са по два поготка, а у стријелце су се уписали још Радош Чолић и голман Милош Пајевић. За Леотар је два пута погађао Саво Андрић и једном Видомир Милојевић.

ФЦ ГЛАСИНАЦ Соколац: Милош Пајевић, Марко Мирјанић, Дарко Гашевић, Радош Чолић, Бојан Лукић, Стефан Милинковић, Стефан Арбиња, Дејан Дебелногић, Никола Рајић, Александар Скоко, Ненад Ђерић

Тренер: Предраг Добриловић

КМФ ЛЕОТАР Требиње: Иринеј Ђурић, Саво Андрић, Видомир Милојевић, Миљан Вицо, Видомир Нинковић, Давид Чоловић, Лазар Зечевић, Горан Миладиновић, Срђан Булавер

Тренер: Митар Вукановић