Јутрос је на Јахорину отпутовала група од 49 дјеце са девет васпитача, како би похађали школу скијања која се организује од 22. до 26. фебруара. За дјецу је општина Соколац обезбиједила бесплатан превоз, бесплатне ски карте Олимпијски центар „Јахорина“, док су ски школу и опрему финансирали родитељи дјеце.

Директор Установе за предшколско васпитање и образовање Биљана Косорић, изразила је захвалност ОЦ „Јахорина“ и општини Соколац, који су осигурали погодности родитељима, како би малишани могли користити бесплатан програм скијања.

– Одлазак је планиран сваки дан, током ове радне седмице. Полазак је у 9 часова испред вртића, а најмлађи ће свакодневно учити да скијају у времену од 12 до 14 часова, након чега је планиран повратак кући у 15 часова. За програм „Бесплатно скијање на Јахорини“ ове године пријављено је укупно 52 дјеце, док се јутрос одазвало њих 49 – истакла је Косорићева.

Према њеним ријечима, на олимпијској љепотици Јахорини је идеално вријеме, сунчан дан и дјеца у потпуности уживају у зимским чаролијама.

– Овдје имамо помоћ и од координатора са подручја наше општине који нам помажу да пренесемо опрему и спремимо дјецу, јер је ове године тај број већи и неопходна је добра организација како би све протекло у најбољем реду – додала је директорица Косорић.

Ово је четврта година како се организује бесплатно скијање на Јахорини за дјецу из соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање.