Фото: В. Данчић

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, са циљем побољшања стања у области безбједности саобраћаја, 20/21. 2. 2021. године реализовали су регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу алкохолисаности возача.

Током акције укупно је котролисано 155 учесника у саобраћају, извшршено 121 алкотестирање од којих су 23 санкционисана због присуства алкохола у организму, док је један возач лишен слободе.

Код највећег броја возача (16) утврђено је присуство алкохола у организму у количини од 0,31 до 0,80 г/кг, док је регистровано шест возача који су управљали возилом са количином алкохола у организму од 0,81 до 1,50 г/кг и један возач са количином алкохола преко 1,51 г/кг.

Санкционисана су 23 возача по другим основама.

Полицијска управа Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем појачаних мјера у саобраћају, са циљем подизања безбједности саобраћаја на виши ниво.

Из ове управе апелују на возаче као и на остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе и понашају се у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.