Уважени суграђани,

Као одговоран човјек и начелник у служби грађана, желим да вам овим путем одговорим на питања која су у име дијела грађана наше општине поставили моји политички противници на својим интернет страницама.

Сматрам да сви становници наше општине имају право и прилику да бирају и да буду бирани како на локалним тако и на општим изборима. То су демократске тековине које су на нашим просторима заживјеле захваљујући политичкој борби Српске демократске странке.

11. Током осмогодишње власти Милована Бјелице, Соколац се „окитио“ са више десетина дивљих депонија смећа, „посијаних“ широм Општине!

Смеће различитог садржаја, често остаци закланих животиња, нелегално се одлаже уз путеве и пашњаке, а пси луталице развлаче отпад, услијед чега пријети опасност заразе.

Општинској управи, на челу са начелником Милованом Бјелицом, већ годинама у назад, не предузима апсолутно ништа на рјешавању овог проблема!

Данашње питање гласи:

Зашто сте дозволили отварање више десетина дивљих депонија смећа и зашто нисте предузели ништа како би се спријечила ова учестала пракса, које угрожавају здравље људи?

Као прво, ван сваке памети и здравог разума је тврдња да је неко дозволио отварање дивљих депонија.

Као друго, није ли администрација на чијем сам челу обновила рад комуналног предузећа? Потом погледајте акције чишћења и сакупљања смећа, погледајте апеле, молбе да се смеће одлаже на за то предвиђеним мјестима.

Грађани добро виде нове корпе за отпад, виде контејнере. Радници комуналног предузећа Соколац одговарају правовремено на све додатне позиве и интервенишу на најбољи могући начин.

Сваке године имамо акције чишћења и уређења општине. Дрвореди се одржавају, саде нови, као и цвијеће у парку, код споменика и за то предвиђеним саксијама.

Наша акција „Заједно за еколошки, чист и уређен Соколац” је наишла на одличан пријем код грађана, удружења и невладиних организација које су се укључиле у акцију.

У рубним подручјима постоје појединци који несавјесно одлажу отпад. Против тога се константно боримо и апелујемо да се мисли на свој животни простор. Некада просто апели и молбе нису довољни па се мора и репресивно дјеловати.

Потребна нам је и образовно информативна кампaња како би преко дјеце допрли и до родитеља и подигли еколошку свијест.

Код нас стање није алармантно као у неким општинама у окружењу управо због горе поменутих активности. Први смо заштитили своје ријеке. Наравно да нисмо и да нећемо толерисати уништавање животне средине и наше природе, а то је ова администрација у више наврата и показала.

Са прољећњим данима наставићемо акције уређења и сређивања градског али и ширег подручја општине.

Подсјећам грађане да је забрањено неконтролисано паљење ливада, а стручњаци кажу и да је штетно за земљиште. Такође, позивам све да не пале ни смеће и да тако не угрожавају своју безбједност, имовину, као и имовину других лица.