Бивша супруга Душка Шарића поставила је на Инстаграм фотку из ресторана „Темперамент“, за који су медији објавили да је у сувласништву министра Небојше Стефановића, Александра Папића и Аце Босанца. Последња двојица доводе се у везу с Беливуком.

Светлана Цеца Димитрић Шарић, бивша супруга Душка Шарића, на друштвеној мрежи Инстаграм објавила је фотографију на којој је, случајно или не, открила састанак у ресторану „Темперамент“ у Београду, чији је сувласник Александар Кајмаковић, звани Аца Босанац, недавно привођен због својих веза с Вељком Беливуком, званим Веља Невоља!

На фотографији се у првом плану види бивша супруга рођеног брата Дарка Шарића, осуђеног на 15 година затвора због шверца 5,7 тона кокаина из Јужне Америке, али се у позадини, за суседним столом, види како седе Небојша Стефановић, министар одбране, контроверзни бизнисмен Александар Папић и естрадни композитор Дамир Хандановић. Усликани су док су, очито, водили поверљив разговор, приближени један другоме. Судећи по опису испод фотографије, Цеца се сликала на свом рођендану.

Сумњиво власништво

Ресторан „Темперамент“ у ком је фотографија настала, подсетимо, био је у жижи јавности и пре неколико дана, кад је полиција на саслушање због сумњивих послова, иза којих, како се сумња, стоји Вељко Беливук, привела Кајмаковића. Према писању медија, Кајмаковић је тада на саслушању наводно изјавио „да је на предлог Славише Кокезе, председника ФСС, с њим и Небојшом Стефановићем, који је у то време био министар полиције, отворио ‘Темперамент’ у Бетон хали“.

Кајмаковић је, како су писали медији, изјавио да га је Стефановић тада упутио на Александра Папића као контакт особу, и представио му га као свог „човека од поверења“, а договор је, како је наводно рекао, био да приходи од ресторана иду 50 одсто Стефановићу и Папићу, а по 25 одсто Кајмаковићу и Кокези.

Демантовао

Пошто су делови изјаве дате полицији испливали у јавност, ове Кајмаковићеве наводе демантовао је министар Стефановић. Он је оценио да је реч о бруталним измишљотинама и бесрамним покушајима каљања његовог имена.

– Згрожен сам апсолутним измишљотинама које су објављене и то о нечему што је лако проверљива информација. Јасно је да у Србији свако може да каже шта год му падне на памет, али зарад истине желим да истакнем да је реч о патетичној лажи и да није било тешко проверити да се ради о неистинама, које пласирају извори из појединих кругова. И то кругова с позамашним имовином и некретнинама, а који су упорни у изношењу својих инсинуација зарад покушаја моје политичке дискредитације – навео је Стефановић у саопштењу за медије.

Међутим, и након што је министар демантовао да је сувласник „Темперамента“, медији су наставили да објављују да он ипак јесте један од власника поменутог локала.

Ко је Папић – ЧОВЕК ИЗ СЕНКЕ

Како смо раније писали, Александар Папић рођени је брат Горана Папића, бившег заменика начелника СБПОК. Он је наводно био близак и Беливуку, а камере су снимиле како долази у бункер на стадиону Партизана, и то наводно у друштву Кајмаковића. Папић је, како су медији писали, наводно Беливуковом клану помагао у рекетирању, а више пута је ургирао и да се Беливукови људи који су хапшени у полицијским акцијама пусте на слободу.

– Годинама важи за моћника и некога ко је практично из сенке помагао Беливуку – подсетио је извор.

Полиција претресла „Касину“

Полиција је јуче претресла клуб „Касина“ на Теразијама у Београду, чији је сувласник Александар Кајмаковић, звани Аца Босанац.

Јаке полицијске снаге су читавог дана чешљале локал, а доведени су и пси.

Претражен је сваки педаљ, посебно просторије које је користило обезбеђење. Наводно су узети и снимци са камера. Инспектори су прегледали и документа. Све време је био присутан менаџер „Касине“ – каже извор и подсећа да је обезбеђење „Касине“ у лето 2020. наводно преузео Беливук.

Инспектори су јуче, након четири сата, напустили „Касину“ и однели су црну кесу, највероватније с доказима. Са њима је отишао и менаџер. Иначе, Тужилаштво за организовани криминал, које води истрагу против криминалне групе Вељка Беливука, води и предистражни поступак у ком се испитују финансијски токови криминалних активности ове групе. У оквиру те предистраге, у уторак је на информативни разговор приведен и Кајмаковић, који је говорио о својим везама с Беливуком.