Снимак је изазвао бројне коментаре на мрежама и негодовање великог дела грађана којима није јасно како појединци у овом тренутку када бројке скачу могу да праве шокантне ковид журке.

Нове пооштрене мере против корона вируса ступиле су на снагу, а односе се пре свега на скраћено радно време угоститељских објеката. То је посебно наљутило, не само угоститеље, већ и уживаоце кафана јер сада немају времена за уобичајене активности викендом.

И ако немају разлога за негодовање због раста корона бројки, поводом пооштрених епидемиолошких мера на друштвеним мрежама збијају се различите шале, а док се сви питају када ће поново моћи да дочекају јутро у кафани један видео снимак се посебно издвојио.

– Ајде Срђо устани, субота је 7 ујутро, кафане раде до два, мораш да устанеш. Какво је сад ово спавање? – почетак је клипа у којем мајка долази код сина у собу како би га пробудила.

Међутим, син се растеже у кревету и моли мајку да га пусти још 5 минута. Мајка наставља са убеђивањем говорећи му да “мора да стигне да се напије до два и да не закасни случајно у кафану”.

Пошто се син и даље развлачи по кревету, мајка онда узима помоћ у виду флаше жестине која служи за разбуђивање.

Наравно, видео снимак је шаљивог карактера, али је и још један доказ да су дневне и тајне журке све учесталије што и те како представља проблем у сузбијању ширења вируса.

Контроле су појачане, корона журке се растурају, а надлежни апелују да није време за опуштање и да мере морају да се поштују и даље.