Замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић рекао је да су оправдања посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ о разлозима гласања за пренос надлежности на БиХ, у области набавке лијекова, што је предложио СДА-ов Адил Османовић, у најмању руку смијешна и контрадикторна.

Вуковић каже да се контрадикторност огледа и у томе да су представници СНСД-а у два дома Парламента БиХ гласали различито, али да су бар делегати у Дому народа исправили неодговорност својих страначких колега у Представничком дому.

Посланици тзв. српске репрезентације у Представничком дому ПС БиХ су направили грешку за коју морају да сносе неку врсту одговорности. Умјесто да штите надлежности Републике Српске, они су заштитили интересе СДА и Адила Османовића. Поставља се логично питање – ко је заправо Адилова група? Одговор је јасан у начину гласања наведених посланика – каже Вуковић.

Он је подсјетио да посланици СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине не поштују ни своје ставове, као ни закључке Народне скупштине Републике Српске.

– Сјетићемо се да су јавно рекли да неће учествовати у одлучивању у Парламенту БиХ, Савјету министара и Предсједништву БиХ док су стране судије у Уставном суду БиХ, а то је 24 сата касније прекршио први Милорад Додик, затим сви остали, а стране судије су још ту, а именовани су чак и нови. Својевремено су позивали представнике СДС-а и ПДП-а да напусте заједничке институције, које би онда у потпуности преузели кадрови СДА и нанијели немјерљиву штету Републици Српској. Сада је већ јасно да је СНСД-е у заједничким институцијама србовање замјенио сарадњом са СДА и другим пробосанским странкама те да се не либи јавно или испод жита правити разне договоре – закључује Вуковић.