У соколачком вртићу настављен је редован рад без прекида, након што је прошле седмице потврђено да у овој установи нема позитивних на вирус корона, осим једне васпитачице, која се на вријеме јавила љекару, рекла је Срни директор Биљана Косорић.

Она је навела да су почетком прошле седмице тестиране све васпитачице, помоћно особље и група дјеце са која којима је та васпитачица радила, те додала да су код свих 44 тестираних налази били негативни, па је вртић наставио неометано да ради.

Према њеним ријечима, од почетка епидемије у вртићу се спроводе све епидемиолошке мјере, од редовне дезинфекције простора, јутарње тријаже и забране усласка назапосленима.

Косорићева подсјетила да је соколачки вртић у протеклих годину дана два пута прекидао рад – први пут као и све установе овог типа од 24. марта до 18. маја, а други од почетка новембра до 7. децембра прошле године, из превентивних разлога због епидемиолошке ситуације и извођења радова по пројекту „Енергетска ефикасност“, односно уградње топлотне изолације на објекту установе.

У соколачком вртићу у шест васпитно-образовних група борави око 130 дјеце.